De 7 tips om het toeval een handje te helpen

tips voor toeval

In mijn leven speelt toeval een belangrijke rol en dat is altijd al zo geweest. Ik zie toeval als een kans die mij toevalt, zonder dat ik daar iets voor hoef te doen. Toeval, het lijkt een niet te verklaren verschijnsel. Maar toeval is veel meer dan dat.

Het valt je toe

Want jijzelf speelt wel degelijk een rol; dat wat je toevalt is niet zomaar toevallig. Het toeval bied je een kans: de kans om iets nieuws te zien of de kans om iets anders te gaan doen. Maar dat moet je wel willen zien, met andere woorden, daar moet je wel voor openstaan. Voor mij betekent toeval: openstaan en het onverwachte verwachten. Echt, het kan je zomaar toevallen, de kunst is om het te zien.

Angst voor het onbekende

Als iets wat je 'toevalt' niet past binnen je bestaande wereldbeeld of verwachtingen, dan kan je het negeren of ontkennen om zo het ongemak te vermijden. Onzekerheid of angst voor het onbekende kan je weerhouden om aandacht te geven aan een toevallige of onverwachte gebeurtenis. Misschien blijf je liever in een voorspelbare en veilige omgeving. Het idee dat iets je 'toevalt' impliceert voor sommigen een gebrek aan controle. En veel mensen hebben nu eenmaal graag de touwtjes in handen, als het over hun eigen leven en omstandigheden gaat.

Nieuwsgierig zijn

Wil jij zien wat jou toevalt? Dan heb je een open geest nodig. Nieuwsgierig zijn naar het onverwachte en je oordelen en controle loslaten. Door open te staan voor onverwachte en onvoorziene gebeurtenissen in je leven en werk, kan toeval je waardevolle leermomenten en ervaringen bieden.

De 7 TIPS OM HET TOEVAL EEN HANDJE TE HELPEN

Een andere blik op toeval leidt tot magische momenten. Zo word je je er meer van bewust:

  1. Stel je open en wees nieuwsgierig naar het onverwachte en onbekende.
  2. Maak een wandeling zonder vast plan en zie waar het toeval je brengt.
  3. Bedenk een plan of vraag en laat toevallige invloeden de richting van de oplossing of het antwoord bepalen.
  4. Sta open voor gesprekken met anderen, ook als ze onverwacht zijn. Vaak komen de beste kansen voort uit onverwachte ontmoetingen.
  5. Neem deel aan verschillende netwerken of een sportclub. Dit brengt je in contact met nieuwe mensen en gemeenschappen, wat leidt tot onverwachte kansen, ofwel toeval.
  6. Beoefen mindfulness of meditatie om meer in het moment te zijn. Dit kan je helpen om beter op te merken wat er om je heen gebeurt, inclusief toevalligheden.
  7. Houd een dagboekje bij: schrijf toevallige gebeurtenissen op en reflecteer op hun betekenis. Je zal zien dat je meer toevalt dan je bewust bent.

Mantra

Om het toeval verder een handje te helpen kun je een mantra te bedenken en deze elke dag hardop uitspreken. Een mantra moedigt je aan om ontvankelijk te zijn voor toevalligheden en het onverwachte te omarmen, met het vertrouwen dat het universum je in de juiste richting leidt.

Bijvoorbeeld:

  • Ik houd mijn ogen en oren open om te kunnen zien en horen wat mij toevalt.
  • Aanwijzingen en tekens vallen mij op.
  • Ik sta open voor het onverwachte; het universum wijst de weg.

Meer cadeautjes

Wil je leren hoe communiceren met het universum werkt? In mijn online cursus leer je precies hoe: klik hier.

"Sta open voor het onverwachte; het universum wijst de weg."

Met een hartelijke groet, Patricia