Luister jij naar de signalen van je intuïtie?

Luisteren naar je signalen

Signalen liegen nooit

Margriet heeft al een tijdje het gevoel dat er iets speelt bij haar man Berend. Zij vraagt hem regelmatig of er iets is, of alles wel goed met hem gaat. Berend zegt dat alles in orde is, het gaat prima met hem. Margriets onderbuikgevoel zegt iets anders. Maar omdat Berend blijft ontkennen en het leven ook gewoon doorgaat, besluit Margriet het gevoel los te laten. Totdat ze een jaar later Berends jas naar de stomerij brengt. In zijn jaszakken vindt ze bonnetjes van restaurants waar zij niet met Berend is geweest. Ze confronteert hem ermee en het blijkt dat Berend al geruime tijd een affaire heeft met iemand van zijn werk. Margriet is boos op Berend maar ook op zichzelf, waarom heeft ze haar intuïtie niet serieus genomen? 

Herken de signalen

Je intuïtie voorziet je graag van alles wat je nodig hebt op het moment dat je het nodig hebt. De kunst is wel om de signalen op te pikken en ernaar te durven luisteren. En om niet aan jezelf te gaan twijfelen, zoals Margriet deed. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je met een lastige vraag zit en dat je plots het antwoord weet. Doordat je iets in de krant leest, een liedje hoort of omdat iemand je iets vertelt. Je intuïtie fluistert je het in, geeft je precies het antwoord dat je nodig hebt. Als je je intuïtie maar de ruimte geeft. 

Geen ruimte voor je intuïtie

Misschien ben je als kind opgegroeid in een omgeving waar geen ruimte was om je intuïtie toe te laten. Wellicht hebben je ouders er helemaal niets mee en heb jij dat overgenomen. Het kan ook zo zijn dat je heel intuïtief allerlei signalen hebt opgepikt, waarvan je ouders zeiden dat ze niet kloppen. Het gevolg is dan dat je niet meer naar je intuïtie durft te luisteren of erop te vertrouwen. In mijn blog vertrouw jij op je intuïtie staat een oefening om je bewust te worden hoe je -weer- kunt luisteren naar je intuïtie. 

Opmerkzaam zijn

Je intuïtie communiceert vaak met jou via signalen. Als je een vraag hebt, besef dan dat je intuïtie je graag van een antwoord voorziet. Dus hoe meer je oog en oor hebt voor alle mogelijke signalen, hoe makkelijker het antwoord je bereikt, je toevalt. Het mooie is dat ook als je er niet bewust iets mee doet, dat nog niet betekent dat je onbewust geen gebruik maakt van signalen Veel beslissingen neem je onbewust, gevoed door je intuïtie, je innerlijk kompas.  

OEFENING

Vraag je eens af hoe jouw intuïtie je voorziet van informatie, van signalen. Denk aan liedjes of informatie uit een verhaal of een gesprek, innerlijk horen en voelen, maar ook: 

  • ingevingen, aanwijzingen;
  • tekens, symbolen, getallen;
  • beelden, geluiden, geuren, smaken.

Wil je meer weten over hoe je intuïtie werkt, hoe je haar kunt ontwikkelen en versterken? Dat leer je allemaal in mijn online cursus Intuïtie.

Met intuïtieve groet, Patricia